Т А К А Р Е Ш И Х
Може да съм глупава и жалка
и дори незряла като плод,
но едно научих аз от тоя
кратък - недовършен мой живот.
Не оставяй да те мачкат груби длани,
нито да ти слагат чер хомот.
Може да вървиш с кървящи рани,
но не лягай на земята като скот.
На добрият ти ръка подавай,
а на глупавия обърни му гръб.
На подлеца нивга не прощавай
и за нищо не му давай път.
Може да съм глупава и жалка
и дори незряла като плод,
но така реших да изживея
този кратък и единствен мой живот.
© Тонка Янакиева Все права защищены