12 мар. 2013 г., 08:00

Такава хубост 

  Поэзия » Любовная
1307 1 8

Такава хубост няма на света...

и в дрехата не може  да се скрие -

тя маникюр е в мъжката душа...

Дълбае сънища... И мисли трие.

 

Такава хубост  хвърля във война

и чест, и вярност... с меча на сърцето,

косите ù са бойни знамена,

развявани на крепост непревзета...

 

Такава хубост вино е от плам

и с устни ненаситни те опива,

примамлива е – с куполи на храм

и в твоя дъх разпятия забива.

 

Такава хубост влачи  погледи

с вериги  страстни във очите чужди,

но скъсаш ли ги -  ще те прероди,

а друго в този свят не ти е нужно...

 

 

© Михаил Цветански Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??