30 дек. 2017 г., 13:12

Такава нощ! 

  Поэзия
928 7 27

Такава нощ не си сънувал –
като целуната от ангел.
Да можех да я нарисувам,
поне на лѝста да остане:
със полудели снежни къдри
по кадифеното ѝ рамо
и звездопад, за да събуди
последен декемврийски пламък,
та щом протегне жадни пръсти
луната ѝ да го опари
и робата ѝ да се плъзне
под дланите на януари.
А после да е много тихо,
да се стопи светликът лунен,
та мене никой да не види.
И ангелът да ме целуне.

© Христина Мачикян Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??