7 авг. 2011 г., 23:03

Таланти и консерванти 

  Поэзия
657 0 13

Талантът почит заслужава,

ала различен е по хал –

един се къпе в лесна слава,

а друг в кьошето се е сврял.

 

И действа май във всяка сфера

подобен нашенски стандарт,

но най-гляма далавера

е в сферата със марка „арт”.

 

Че е натъпкан с разни „е-та”

маститият талант добре,

а тънещият във несрета

и непризнат, абе – да мре.

 

Затуй и като зарзавата

изкуството е днес на вид –

лъщи отвън, ала храната

духовна е без вкус, уви.

 

© Борко Бърборко Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??