А днес една заблуда се разчупи -
на хиляди парчета натроши се,
една истина отново се пробуди
и каза: момиче, събуди се...
Станах и отидох при пещта,
захвърлих изписаните листи...
Изгоряха хиляди неща -
сред тях - стотици мои мисли...
„Момиче, погубен е талантът" -
каза тихо глас зад мене, -
„Угасна в тъмното брилянтът -
за всичко имаше си време...
... имаше, а за глупости го даде,
талантът безполезен беше,
себе си в поезията не раздаде,
а поетът в теб гореше...
... днес талантът ти гори в пещта...
А можеше да кажеш 100 неща..."
© Никоя Все права защищены