Знам място,
където всичко е действително
Робърт Пен Уорън
Там е тихо.
Времето е застинало
в каменна усмивка.
Защо
и закъде да бърза?
Там битието
не материализира
атомите на движението.
Там луната
не отразява слънцето.
Дори вятърът
спи в безветрие...
Там.
Любовта там
не търси доказателство.
Омразата
се е обесила на клуп,
изтъкан от тялото й.
Там е различно
от всичко тук.
Там няма грижа.
Когато някой друг
за друг се старае,
там.
Кой знае?
Там е всичко друго.
Бъди уверен.
Там.
© Стойчо Станев Все права защищены