Където се срещат вълните и пясъкът,
морето отронва пенлива въздишка,
там се заражда на перлите блясъкът,
сплел лунни коси във сребърни нишки.
Бризът извайва с крилете си дюните,
а прилив изкусно скалите гравира,
дните укриват забрава в лагуните,
времето спира да тича. Чайки умират.
Където ехтят на пиратите песните,
компаси задрямали изток все сочат,
в облачен танц грациозно понесени
платна се полюшват. И айсберги плачат.
Където водата своето синьо обрича
на хоризонта - далечната нейна мечта,
други нечии устни във вярност се вричат,
чезнат стъпките, фарът угасва.
Ще си вървя...
© Таня Донова Все права защищены