В някой друг живот бях красива
като момина сълза...
Бяла… в косите със роса…
ухаеща на обич и на синева…
В някой друг живот бях щастлива.
Слънцето попиваше в очите ми
и оттам сияеше дъга…
В някой друг живот бях богата.
Люлеех във ръцете си света,
побрал се в малките очички на децата…
В някой друг живот бях самодива…
Горях на клади,
защото ти не ме спаси,
а ме предаде…
Бях жива сред мъртви в някой друг живот…
Сега съм мъртва сред живи
с душа без Любов…
Там някъде… в моя минал живот…
© Ангелина Стойчева Все права защищены