Потанцувай с мен, мила есен!
Да танцувам с теб искам само.
Ти да бъдеш вълшебната песен,
аз да шепна на твоето рамо!
Потанцувай с мене на воля!
Уморих се от сиви надежди.
Поръси ме със златното, моля!
Заплени ме с ярките прежди!
Потанцувай с мен сред килими,
по които рисуваш мечтите.
Нека бъдат в багри любими,
нека светят лъчисти през дните!
Потанцувай на пръсти, сред шýма
от хиляда листа разпилени.
Ще те слушам, макар и без думи.
Прегърни ме! Да бъдем вселени!
Детелина И.Стефанова ✍️🍀
© Детелина Стефанова Все права защищены
Произведение участвует в конкурсе:
Есента - сезон на равносметка, сезон на мъдрост, сезон на тъжна красота »