24 июн. 2024 г., 09:36

Танцуващият с думи 

  Поэзия
178 3 3

ТАНЦУВАЩИЯТ С ДУМИ

 

... да бъде път и светлина, какво ли друго да поискам? –

да хвърля сянка пред Жена, брадясал в бялата си ризка,

да гребна шепичка вода от нейните бездънни стомни,

и – че е вятър без юзда, мъжът във мен да си припомни! –

да милна жежките жита – след низ от вкочанени зими,

да не заспивам през нощта пред новините с тъпо крими,

 

в дъбрави с мащерка и мак да изпровождам своя залез,

да ми надраска Керуак в небето Пътя! – с показалец,

и да танцувам благ и чист със думите в такт седем-осми,

и върху празния бял лист да турям своя честен подпис,

изпратил не една луна! – ще литна в шеметна омая...

И нека бъде Светлина, и Път пред всекиго! – в Безкрая.

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??