Миг вдъхновение, радост, мечта...
После видение, вик, тишина...
усмивка, смирение, шепот най-тих...
будност, бдение, най-искрен стих...
Минутка мълчание, въздух, ухание...
Мрак, тъмнина, небосвод, пълна луна и звезди...
Буря, вода, разбиващи се в скалите вълни...
Огън, пламъци, туптящи сърца,
стъпки във пясъка,
танцуващи с огъня женски голи тела...
Ръце в кръг прихванати,
на устните молитва една...
Самодивска песен в небето тази нощ проехтя...
Магия, копнеж, любов, трепет, екстаз...
Стихия, водовъртеж,
земята разтвори своите недра...
Очи кехлибарени, впити пръсти в пръстта...
Тела, от земята погалени,
глътка живот от благодатта...
И после отново видение,
миг тишина, минутка мълчание,
по глътка свещена вода...
Ръце в кръг прихванати,
посрещащи тихата нова зора...
© Свещен Огън Все права защищены