8 июн. 2014 г., 23:17

Тая зима 

  Поэзия » Другая
321 0 0

Каква е тази топла зима,
във януари няма сняг.
От туй се радваме за трима...
Къде се дяна Дядо Мраз?

Един път  помня в мойто детство,
хорото коледно да вдига прах.
И на хорището пред наш'то кметство 
на туй хоро играх и аз!

То беше толкова отдавна,
тогава, знам, аз бях дете,
това за мен бе зима славна,
за моите роднини - не.

Те знаеха, че сняг щом няма,
горкото жито ще умре,
и поразията ще е голяма,
за никой туй не е добре!

Сега, след толкова години,
пак януари е без сняг,
и слънцето по сто причини 
по лятному припича пак!

И хората сега говорят,
че идва нова топлина,
и климатът ще ни пребори.
Ще страда нашата страна...

Очаква се апокалипсис
и в пясък ще ни погребе,
и в този ред на черни мисли 
и Господ няма да го спре!

Явиха се полупророци,
че Рая наш ще се смени.
И ще получиме уроци,
щом Дявол тук се настани!
 
Какво ли не сме преживяли!
Един друг вече се ядем!
Но  в вековете сме успяли...
Не чакай да се предадем!
  14.01.2014 г. София

© Христо Славов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??