18 февр. 2011 г., 21:19

Тази нощ 

  Поэзия » Любовная
1122 0 20

Тази нощ е вода, оживяла в пустиня

и за двама е скитаща в мисли  орисница,

ще захвърли със дрехите святост и име -

страх и болка, оплели в душите ни ризници...

 

Тази нощ от целувки кокиче ще върже -

пролет с пръсти посяла и обич на корена...

Нека в  гърлото жаждата - огън да стърже

и избива на разума  скритите спомени...

 

Тази нощ е родена от сладка наздравица,

ослепяла, отпива  от сънища будни,

за телата ни слети е  чудна  тепавица,

безпощадно разстилаща  пориви  блудни...

 

Тази нощ е безкрая в очите на  лятото,

клепки спуска  да спре подранилото утро,

до звездите разпален е южният вятър,

две души изгорил във хорото си лудо...

 

© Михаил Цветански Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??