ТЕ всичките си имат имена...
Делата им потайни - нямат име!
ТЕ могат да развяват знамена!
Делата им – остават си незрими...
ТЕ могат да говорят с микрофон,
добре владеят винаги тълпите...
И вписват се във онзи тъжен фон
на хора с мисли дълго неразкрити...
Те могат и достигат до властта!
И, овладели тази власт, ТЕ знаят
как да вървят нагоре, да растат
и стигнат свойте цели най-накрая...
ТЕ знаят вече кой ще ги чете
и знаят кой в екраните се взира...
Лицата им и малкото дете
познава, даже да не ги разбира...
ТЕ знаят как са взели тази власт
и затова "тълпите" днес ТЕ мразят!
От тях си взеха всеки нужен глас...
Но днес от тях умишлено се пазят...
ТЕ всичките си имат имена!
Но с име „ТЕ“ завинаги остават!
А във тълпите нови знамена
приготвят другиТЕ – да ги развяват...
11.11.2012
© Георги Ванчев Все права защищены