ТЕАТЪР
Животът е театър, а ний сме актьори,
в него играем драма или скеч,
мислим си, че сме добри в свойте роли,
а дали е така? Друг ще каже с скверно слово
или с блага реч.
И идва ден. На сцената малка
се качват хора с младежки мечти.
Ти пред техния устрем ще изглеждаш жалка,
да слезеш е време, ти вече го разбери.
Те ще поемат главните роли,
ти ще си останеш дребен статист,
признания, награди, слава, о, Боже, как те боли!...
но животът върви млад, напорист.
Едни идват, други си отиват -
истината на всеки позната.
Младите от успехите ще се опиват,
а твоята песен ще е вече изпята.
© Анка Келешева Все права защищены