Театър
Омръзна ми от твоята игра!
Сега си с мен, а утре си със друга.
Но аз не съм виновна за това!
Не съм предмет! Не съм ти и съпруга!
Превърна във театър любовта
и винаги играеш главна роля!
Оставам зад кулисите сама,
а после дълго трябва да се моля!
На сцената оставаш вече сам.
Комедията се превърна в драма.
Добър артист си, и това го знам!
В пиесата за мене роля няма.
Отивам си! Играй със друга ти
на сцената безмълвна, опустяла.
Поне веднъж декорите смени!
И не започвай всичко от начало!
© Георги Иванов Все права защищены