Тежко болен
Много болен съм – като след операция...
Премахнаха ми разсейки на фрустрация.
Изрязаха от душата ми чувството на злоба.
Казват, че успешна е – ще държи до гроба.
От сърцето изчегъртаха налепи от мъст...
Боже, как ще нося вече този тежък кръст?
Хирурзите профилактично кръцнаха тук-там,
Казват, че съм нов човек. Не мога да знам...
Но някак странно се усещам – сякаш по-различен...
тонът ми дори е дружелюбен, не за мен типичен.
От погледа вече не струи жлъчната омраза...
Явно клинично здрав съм – без никаква зараза!
...................................................................................
Птици скапани надигат страшна врява вън...
Кошмар ли беше всичко? Само грозен сън?!
© Валентин Кабакчиев Все права защищены