23 сент. 2018 г., 19:56

Телефонно 

  Поэзия
469 3 2

Завързана за мъжкия ти глас,

минавам от видение във видение.

И път е разговорът между нас.

Ще го изминем с бурно нетърпение.

 

Среднощен час. Протяжен звън.

И телефонът помежду ни диша.

Не съм Висоцки, знаете, не съм,

че нова "Нула седем" да напиша.

 

И Васко Найденов не съм. (И няма как!)

Макар че имам някаква идея...

във топлия, притихнал, кротък мрак

за телефонната любов, уви, не пея.

 

Но някак си все пак... И може би...

В ухото ми шепти гласът ти нежно...

И страст по телефона... Се ла ви...

Ще ни се случи нещо неизбежно...

 

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??