31 янв. 2008 г., 08:25

Теменужки 

  Поэзия » Пейзажная
1973 0 14
На двора цъфнали са теменужки,
с тела изправени, с нежни стебла,
редица цяла, прегърнати дружки,
посрещат зима люта, зима зла.
Цветя с грейнала, блага усмивка,
притихнали до идващата пролет,
покрили се под бялата покривка
и знаят, и за милост не просят,
нали са блеснали искри във полет!

© Мариола Томова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??