Терзания.
Молитва.
Кажи ми, мили Боже,
от Лошотията си
как да се опазя?
Щом живея във държава
със народ,
от Съдбата си,
напомпан със омраза...
Партньорство.
Ще живеем във пазарна икономика,
и ще се будалкаме без срам!
Във Болниците ще се лекуваме
"по план"!
Това е то, със Здравна каса
да седнеш
на една и съща маса...
Какво съм аз ?
Частица от Народ - Жертва
на най-коварната манипулация!
Скалъпена от "Партията-майка"
"Посттотаритарна Демокрация".
В която всичко тъне
в измами, във пороци и злини!
Навред вони...
Мосю Юго, елате в Горчивария!
"Клетниците" Кризата заплащат
със живота си!
И потъват в гроба!
Престъпниците пълнят джоба...
И всеки "справедливо" получава
Мизата на Кризата...
Силата на Порока.
На пенсионерите даряваме,
със уважение,
по някоя парица...
За хляб, водица и солчица...
Да не жадуват и да не гладуват
и "Герберите" да не псуват...
Получи си бай Кольо парицата,
ала забрави за солчицата!
Знаеше си от Адам урока,
най-напред да задоволи порока!
И той, като повечето си другари,
даде парицата си за цигари...
Загадка
Държава, във която
всеки почтен човек страда
повече от грешниците в ада!
Моля ви, кажете ми коя е тя,
за да я запаметя...
© Петър Петров Все права защищены