Тези твои очи
Само миг ни дели
от нощта непрогледната
и заспиват съдби
душите отправят се в бъдното.
Няма да ни личи
във сълзите до утре изсъхнали,
няма да ни боли,
ако всичко е вече изпуснато.
Тези твои очи
ще ме галят, но само в съня ми,
тези твои коси,
ще докосват мен като воали.
Няма да ни боли,
когато утре ги няма
тези наши звезди,
а небосклона е празен.
И нощта ще вали,
а небето ще плаче
тези твои очи
ще останат в сърцето ми вечно.
Поне за миг се поспри
нека залеза пръв да си тръгне,
после ти си тръгни,
ако сърцето реши да те пусне.
Вдъхновение:
Песента "Чужди усмивки"
https://youtu.be/Lez48XNEViM
© Весела Маркова Все права защищены