THERAPIA SOCIAL CONTEMPORANЕA*
I. В ГОДИНИТЕ НА Т. Ж.
Когато някога и някъде,
във Крайник някакъв на "На наш'то общество"
възникне Спазъм,
ний всички хукваме
и с "комунистически ентусиазъм"
започваме да
масажираме...
От "крилати лозунги" опиянени,
"идейно" мачкаме,
не спираме...
Докато стане отчайващо късно...
Тогава идва тежка Делегация,
"начело" с Бай Тошо
Всезнайника
и дава "Мъдро" заключение
за АМПУТАЦИЯ
на Крайника...
О, толкова ентусиазъм
и ПРЕМЪДРИ всезнайници,
Родината ни се превърна
в жив труп,
останал без крайници...
ІІ. В ГОДИНИТЕ НА "ДЕМОКРАЦИЯТА"
В края на отминаващия век
от съзвездието "Орион"
довтаса кисел Жан.
След него от върха "Олимп"
ухилен смъкна се Иван.
По тяхно време, от мизерия подгонен,
българинът се разшета...
И литнаха главите български
по цялата Планета.
По тоя начин, на Родината саката,
отрязаха ù и Главата.
Сълза пророни Костов филантропа
и я положи, без да му я искат, във краката
на Богинята Европа.
Как да живне, как да тръгне клетата Родина?
Без Крайници
и със Глава
в Чужбина...
* (esp) Съвременно социално лечение
© Петър Петров Все права защищены