Ти и Аз
Ти и Аз – случайна среща.
Тътен на прииждаща вълна.
Ти и Аз – задъхан поглед
и любов, дошла от вечността.
Ти бе бряг,
земя,
скала,
сигурност и топлина.
Аз – вода,
забързана река,
идваща след стръмен водопад.
Удар на вълна в скалата!
Влюбих се в брега...
Болката последва тaзи ударна вълна!
Ти – студен и непонятен,
Аз – очакваща любов.
Ти – забравил за вълната,
Аз – притихнала до бряг!
След това по тебе се разливах,
Ти проникваше във мен.
Всяка моя капка ти изпиваше –
Аз щастлива бях, че искаш мен!
Ти и Аз – съдбовна среща.
Бряг и тичаща вода.
Аз и Ти – любов и болка.
Капчица, разбила се в скала.
Ти си бряг и ще посрещаш
всяка идваща вълна....
Аз оставих при скалата
само капчица една.
© Мария Маринова Все права защищены
Поздравления и добре дошла, Мария!