Ти имаш книга и велосипед?
Не съм родена в правилния свят;
не съм израсла в правилното време.
Но нямам нужда от живот богат,
а малко нежност, дявол да го вземе.
Не искам аз големи чудеса,
а дървено заслонче в пролет горска.
Не ща прозорче в тухлена стена,
а гъдел пясъчен и песен морска.
Не искам да летя със самолет,
а да разтворя длани и да се затичам.
Ти имаш книга и велосипед?
А аз - усмивка и ще те обичам...
© Владислава Генова Все права защищены