***
Ти казваш, че в косите ми е скрито
съкровище от тънки златни нишки.
И търсиш тази тайна дълго, дълго...
Със поглед, със ръце, със устни.
Косите ми за сън те приласкават
и ти заспиваш в тайните им мрежи.
Над теб като реки от мляко
ръцете ми се сливат в твойта кожа.
И ти сънуваш приказки за мен.
А щом отново се събудиш,
за кой ли път ще си разбрал,
че чудесата съществуват
навсякъде,
най-вече в нас.
9.08.2005
© Василена Все права защищены