Ти си моите тежки окови
от глава до пети цял живот,
според тебе омайни любови
завинаги, сега и до гроб.
- Безрезервно обичам те - казваш -
за мене си въздух, вода,
без тебе животът е празен,
аз самият без теб съм лъжа.
И ме сриваш по-малко с годините
а "любовите" все по-силно тежат,
все още ги нося и жалко,
че докрай върху мен ще лежат.
Но не мисли, че безсилна съм вече
в яростен миг да отхвърля
тез вериги с любовите гнетни
и свободата си своя да върна.
© Гинка Любенова Косева Все права защищены
п.с. накрая можеш да оправиш малко ритъма и да изчистиш излишните срички..