Здравей!
Знаеш ли... защо си тук?
Кое е правилно и грешно...
и дълъг ли е твоят Път
в пътешествието ти успешно...
Разбрал ли си, какво любов е,
изпълваща гръдта без мярка?
Какво във вените играе
и друг, издигна ли ти арка...
Неосъзнат и неразбиращ,
препъваш се в лични драми.
Перфектност гониш с външността си,
а духовността редиш в анали.
Какво ще кажеш... да раздаваш,
от туй което усвоил си?
Любов и обич, светла правда...
от всичко що преумножил си.
Достатъчно е да присъстваш,
там… в ударите на сърцето.
В дела и мисъл да се сбъдваш,
а всичко друго... в мир прието.
Здравей, Човеко! Ти си тайнство!
И в отговорът, и в,въпросът…
Сега си в своето пространство,
докато сменят те... с нова раса.
© Валя Сотирова Все права защищены