16 июн. 2009 г., 16:49

Ти все така 

  Поэзия » Любовная
761 0 4

Ти все така минаваш в сенките на лятото

и ми миришат цъфнали липи на тебе,

и слънцето е лъч безпомощно разлят –

не гали вече, просто непотребен…

 

А юни днес се е родил и аз го искам,

с копнежа  да преследвам хвърчила.

Денят се гърчи в потната ми длан притиснат –

остатъка след румена зора…

 

Ти все така минаваш през очите ми –

и спомените ни полазват ме студени -

и миглите ми стотната превръщат в три,

и утрояват миналото време…

 

От теб се дърпа всеки лъч на ярко лято,

а аз протягам с отчаяние ръце за зрънце…

И вечерта се спуска по–сама от всякога,

приспала в скута си едно кървящо слънце…

© Евкалипт Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??