Под заснежените връхчета
на елхичките бяха сгушени
къщурките една под друга,
подредени като линии на
кадастрален план.
Сред тях се извисяваше
силуета на мъгла и дим.
Напираха коледни звездички
да изгреят и осветят нощта.
Небето хвърляше своето
було от коледен прах,
снежно заснежено царство -
картина на магията коледна.
14 декември 2019 г.
Вдъхновена от метеорологичните условия на вън и от фотография към статия в интернет https://dariknews.bg/novini/koleda/tiha-nosht-sviata-nosht-svetoven-koleden-fenomen-s-200-godishna-istoriia-video-2134100
© Владимира Все права защищены