25 дек. 2020 г., 10:37  

Tиха песен 

  Поэзия » Философская
271 3 13

И звъни, и звъни, и звъни,
тиха песен, на ангели –  свята.
И надежда, за бъдните дни,
с бяла обич прегръща земята.

 

И искрят, и искрят, и искрят,
по витрините дарове скъпи.
И децата отдавна не спят –
чакат светлият миг да настъпи.

 

Пада сняг, пада сняг, пада сняг,
и небето е светло и чисто.
И звездата  – рождената, пак,  
чудеса обещава – лъчисти.

 

Тишина, тишина, тишина,
светла вяра в душите изгрява
Любовта – Бог роден, без вина...  
Доброта, Боже! Милост! И слава!

 

----------------------------------------------------

Честита Коледа, приятели!

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??