Тикви, тикви, тикварници,
вещици, вампири и подобни.
Прилепи, дракони и паяци,
зомбита със чара на секс-бомби...
Келтите завиждат благородно,
празникът при тях е само ден,
но от тях далеч сме по-способни,
за което пиша вдъхновен!...
Нашите са демонични твари
(да прощават многото пропуснати...)
не са тип менте-кошмари,
или някакви си хелоуински глупости!
Те живеят си при нас целогодишно
и дори избираме ги със проценти -
Не, не ви намеквам нищо,
само погледнете... в парламента...
Пакостниците ни са с държавна длъжност,
лакомствата са единствено за тях...
Ние бягам по тиквена окръжност
и играем със кратунки, шах.
*****
Хелоуин ли? Аматьорски празник!
Не вярвате! Огледайте се, вижте...
Живеем не в държава, а в тикварник,
и пак повтарям... Не намеквам нищо!...
31.10.2019.
Георги Каменов
© Георги Каменов Все права защищены