2 апр. 2015 г., 11:51

То беше дъжд то беше чудо 

  Поэзия » Другая
377 0 1

 То беше дъжд през таз година.

Във селото валя през ден!

Това е главната причина

да съм в нехяайство обвинен!

 

Не мога да погледна двора,

той  целият  е във треви.

И срам ме е щом дойдат хора,

о т яд ми иде да рева!

 

И за капак, не спря през юли...

И джунглата ни завладя.

Макар и с гумене цървули,

не можех да се противя!

 

И семето,  от мен посято,

от  кишата ни залина.

Вилняха гъбички туй лято.

Надеждата  ни отъня!

 

О, нямаше какво да правим.

Остана само да търпим!

На Господа да се оставим,

по-малко „зимно”,  да варим!

04.09.2014г. Драгойново

 

© Христо Славов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??