То се нъ мен ли ши съ случи?
Привличъм ги къту мухи нъ мед.
Май шъ земъ дъ си земнъ кучи,
дъ мъ пази. Мъ ут кой по-нъпред?
Дуйдохъ ми вчеръ дву мумчетъ
с учила, ф кустюми и черни кули.
Щели дъ снимът къщътъ зъ нетъ
китап пуказъхъ, археолози били...
- Чи що ши снимъти домъ ми бре?
Пък и зъщо ши гу пускъти у нетъ?
- Ами, бабче, зъ историятъ е дубре -
утгуварът ми в хор двети мумчетъ.
- Дай - казвът - актъ нутъриален
и твойту ружденну свидетилству.
Думъ ти, къту парк нъционален
ши бъди зъ цялуту чувечиству.
Щот, бабче, тук е хубъвъ природъ,
пък и ти си афтинтичнъ стърина.
Ний ръботим ф имиту нъ нъродъ.
Ади сига при нутариусъ с нас ила.
- Чуйти, мумчетъ, аз съм пристърялъ,
верну малку и поглид имъм нъ биче.
Мъ думатъ с колци ощи ни съм ялъ...
Знайти, и в старъ тиквъ акъл сиче.
19.10.2007г
(цикъл "Похортували си баби млади")
© Анета Саманлиева Все права защищены