27 сент. 2009 г., 22:25

Тогава-когато 

  Поэзия
458 0 3

- Защо не пишеш за любов - ме питат -
а чернотата в думи ни поднасяш?
- Защото ме пронизват новините,
които всяка вечер ни показват.

- Не гледай телевизия тогава! -
съветват ме ония, дето питат - 
Да пишеш за любов си заслужава,
че тя зарежда с блясъка звездите.

- Но аз живея долу, на земята,
и грешките на хората ме парят.
Защо се изпари човещината?
Кое е раят в нашата България?

Всеки втори гледа да открадне.
Убийци, педофили, наркомани...
В среда такава Бог, ако попадне
от Него дявол сигурно ще стане.

Промиват ни със скучни сериали.
Следиме стриктно колко е часът
за новата екранна изневяра...
Но в любовта простен е и грехът...

В поезията прошка аз не правя.
Ще пиша за любов, когато сам
с погнусата от битието ни се справя
и мисълта на листите си дам!

© Валентин Йорданов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??