Той е този, който съзирам
сутрин, щом отворя очи.
Той е този, при който се скривам
и в най-ужасните дни.
Той е този, който разбира
моите чуВства, без дума една,
той е този, който намира
в тъмното за мене лъч светлИна.
Той е този, Който целува
косите ми тайно в нощта.
Но е и Този, който диктува
и най-строгите за мен правила.
Той е този, кОйто ще страда
повече от мен, когато боли,
пред мен ще събоРи всяка преграда,
но по страшния път пръв ще върви.
Той е този, без който не мога
и дъх един да поема дори.
Той е този, с който няма тревога,
той е слънцето в моите дни!
© Зорница Събева Все права защищены