Анекдоти безброй ще чуеш за Онзи,
който е дръзнал да тръгне да рови.
Да намери истини недоизказани, уродливи.
Да види светове окаяни, изглеждащи красиви.
Този не се страхува да се противопостави
на мрачните илюзии и изтъркани фрази,
на малки и бедни откъм сиво същества,
на човечета, лишени от смелост и доброта.
Той крачи из дълбините на безметежа,
приканвайки всички да се събудят от копнежа,
правил ги всички еднакви, като в калъп по мярка,
готов да се жертва за тях, не искайки хилядарка.
Звучи ти толкова нереално и смешно.
Звучи толкова нелепо, та чак грешно.
Звучи, сякаш е поредната приказка за деца!
Повярвай - Той е някъде тук и прави чудеса!
© Дан Дан Все права защищены