"Той търси теб"
Върви нанякъде едно момиче,
загледано във блясъка на хиляди лъчи.
То имаше небето и звездите,
към които си мечтаеше да полети.
В капки дъжд откриваше живота,
в мокрите треви то стъпваше едвам.
Всичко красиво превръщаше в песен
и нежния глас някой слушаше сам!
Но сред тъгата се стопила песента
и с птиците отлиташе към залеза.
Бавно спускаше се тази тишина,
която думите нежни и сега не разбра.
Някъде имаше облаци, зад които да скрие
лицето си той и с песента да мечтае;
а какви спомени успя да открие,
когато тайната вечна ясна не знае!
Той запя песента и разбра колко голяма
е цялата тази любов... дълбока... нескрита.
Тя във всичко повярва и безмълвна остана -
някой сърцето ù иска, а то бе зарито...
Но колко трудно бе за него обич да даде -
сякаш празнота е изтрила всичко дотук!
Това момиче имаше криле
и с птиците отлиташе на юг...
... гледаше я той, мечтаейки да полети -
как искаше да я последва!
Но тя загуби се в студени висини -
останала завинаги така далечна...!
... Много време след това я търси той,
с тъга не спря за миг да я обича!
Малко думи неуспял да сподели -
за нея пазени... с тях към залеза да се затича...
... Но...
... той вярваше в в теб, защото те обича!
Търсеше те без да спре да те обича!
И би се спрял, ако не те обича!
Умирайки - той пак тебе ще обича!
Но те обича и когато знае, че никога не те намира!
© Горан Русинов Все права защищены