МНОГО ДЪЛГО ТЕ ТЪРСИХ И ЗНАЕХ,
ЧЕ ТЕ ИМА, НЕ СИ САМО БЛЯН,
МНОГО ДЪЛГО ЗА ТЕБ СИ МЕЧТАЕХ
И НЕХАЕХ ЗА ДРУГИ ОЧИ И ЧУЖД ПЛАМ.
СИЛНАТА БУРЯ НЯМАШЕ ИМЕ...
ДАЛИ Е ЛЮБОВ ИЛИ ПАРЕЩА СТРАСТ,
ДАЛИ Е ТОРНАДО ВЪВ ТИХА ПУСТИНЯ
ИЛИ Е ЛОВУВАНЕ В КЪСНИЯ ЧАС?
В ОЧИТЕ НАДНИЧАХ И ТЕ МИ ГО КАЗАХА,
ЧЕ ТЪРСЯТ ЛЪЧИТЕ В МОЙТЕ ОЧИ
И ТРУДНО ПРИТИСКАХ СЪРЦЕТО С КАМЪКА
И ВИЖДАХ НАВСЯКЪДЕ ТВОЙТЕ СЛЕДИ.
И ОБВИНЯВАЩИ, И МНОГО ДЕЛНИЧНИ
ДАДОХМЕ ВОЛЯ НА ПОРИВ НЕЧИСТ
И СЕ ОБИДИХМЕ, И ИЗБЪРЗАХМЕ,
НО... ЛЮБОВТА НЕ Е ПРОСТО КАПРИЗ.
ГЛУПАВИ ГРЕШКИ И ИСТИНСКИ ПРОШКИ,
ДОБРЕ, ЧЕ ВИ ИМА В ТОЗИ ЛУД СВЯТ,
ЗА ДА ОТКРИЕМ ОНОВА ДОКОСВАНЕ,
С КОЕТО ЧОВЕК Е СЪЩИНСКИ БОГАТ.
ТОЛКОВА ДЪЛГО ТЕ ТЪРСИХ И НЯМА
ДА ТРЪГНА БЕЗ ТЕБ В ЖИТЕЙСКИЯ МРАК -
- ДАВАМ ТИ МОЯТА ОБИЧ ГОЛЯМА
И ИЗГАРЯМ ОТ ЦЕЛУВКИТЕ ТИ ПАК.
© Златка Вълкова Все права защищены
И не само този , а всички останали които прочетох от Вас като автор
Притежават нежност и са толкова изчистени че е удоволствие за сетивата допира с тях