Топлина
Нощта спуска нежна пелена в нашта стая.
На чаша вино седим с теб и се взираме в безкрая
на очите топли, усмихнати, красиви…
Тиха музика звучи около нас – цигулка, пиано
шепнат ни все нещо тъй любовно, тайно.
Вън в студа гълъби се гушат по перваза,
снегът навява, трупа, танцува по паважа.
Очите ти обаче излъчват топлина -
искрица огън сред ледена роса.
Един твой поглед сгрява моето сърце,
една прегръдка ме кара да треперя в твоите ръце.
Не, няма нищо по-приятно от това
да отворя очи, да видя теб, галещ моите коси…
… Да мечтая, да желая, да обичам… теб...!!!
© Тони Иванова Все права защищены