Да бдя над теб, това е моят дял.
И влюбено крилете ми те галят.
Мечтания изгряващи не свалят
от аурата ти усета си бял.
Ще бъде, знай, за теб духът ми цял
и чувствата ми нежно ще те палят.
Сърце и ум, душа - не ще пожалят
от его хладно всеки идеал.
Оставих в миналото си нещата,
които лъгали са ме без мяра,
че в теб открил съм новата си вяра.
И вярвам ти, макар и днес съдбата
обратното инато да твърди
и " откажи се " призрачно реди.
Не се отказвам аз - и светлината
красиво в името ти все звучи
и топлят ме зовящо две очи.
© Асенчо Грудев Все права защищены
Вече не съм Муза...