Вчера вече летях!
И докосвах със пръсти небето.
Изпод ноктите скрежът
все още не е разтопен.
Изгоряло от слънцето
на парцали, боли ме лицето ми,
имам мускулна треска от махане,
вместо с криле.
Вчера сутрин,
когато зората се пукваше,
ти ми каза - опитай!
И аз - ето на!
Колко лесно било!
Две усмивки мечтата приведоха в действие
и затрупахме
с пръски дъжд, кал и вятър
тревата.
Във диво хоро
завъртя се светът под нозете ни,
преобръщайки
в малки точки
страха, угризенията ни и вини.
Вчера с тебе летяхме!
И не мислехме да се връщаме!
Помниш ли?
Или май беше утре?
Обещаваш ли да е тези дни?
© Павлина Гатева Все права защищены
бездумно ми е след това