Вълшебно е, когато завали,
от онзи дъжд, преливащ от сърцето,
как рухват крепости, стени,
врати разбиват си резето
и лумва огън, и цунами,
връхлитат ято чудеса,
изригват гейзери, вулкани,
и полюсите си топят леда,
свистят комети, падат метеори,
планетите танцуват менует
и Бог небето си разтвори:
Това е то, да си човек!
© любимка Все права защищены