Говори!
За теб, за изгрева, за Бог,
за двама ни, за цялата Вселена.
За Истина, създадена с Любов,
която сред безкрая е родена.
Кажи ми!
Всичките неща, които зная.
Ще слушам песента на твоя глас.
Ще бъда мъничката птица в Рая,
щастлива, че животът е за нас.
Мълчиш ли?
Аз и тишината с теб обичам.
Летя тогава в звездното небе
и с облаци душата ти обличам.
Лудува с мен усмихнато дете.
Недей плачи!
Сълзите миналото ще събудят.
Гранитна урна с хиляди лъжи.
Химери бъдещето ще погубят,
изгаряйки щастливите мечти.
Живей сега!
Защото днес реката е красива.
Полето е с безбройни цветове.
Мигът във синевата се разлива,
а там ни чакат чудни светове.
Обичай ме!
Това е всичко.
© Гедеон Все права защищены