Сляпо се луташ
и постоянно чуваш
че робуваш;
надежда купуваш
и чужди обувки обуваш.
Но не ликуваш,
освен докато сънуваш.
Не знаеш какво струваш
или защо се преструваш.
Умуваш ли, умуваш,
но от калта не изплуваш.
Сивото с умивка целуваш
красивото шумно линчуваш.
После тъгуваш
задето слугуваш...