Този миг е за теб.
Събуди се!
Не гледай през мене!
Всяка дума тежи
и завинаги прави следа;
всеки жест е изпълнен със смисъл
по Божия воля
и налива в душата ти истинска жива вода!
Не затваряй очите,
сърцето,
ума
и ръцете!
Колко още да идва напразно
при теб Любовта?
Сякаш искаш да бъдеш
на някаква друга планета,
но дълбоко у теб
са покълнали земни цветя...
Ти усещаш, че времето идва и тихо минава,
че си тръгват надежди,
мечти,
неживяни неща...
И е толкова жалко,
когато не се преживяват -
все едно, че си върнал подарък
с висока цена...
Този миг е за теб –
приеми го,
че той ти се дава,
без да трябва в замяна
да правиш това и това...
Този миг може би е последен,
а после остава
или пълен живот,
или празна до дъно душа...
© Руми Бакърджиева Все права защищены
Поздравления за страхотния стих!