Традицията повелява:
"На Коледа стават чудеса!"
... Дали е истина...?
Когато виждаш
как се лутам из живота,
когато търся те
и все не те намирам...
(Тогава къде си...?)
Когато викам те за помощ
и думите
потънали са в тишината...
(Не чуваш ли...?)
Превърнах нощите си в ден,
страхувайки се
да не те изгубя в тъмното...
Взирах се дълго в небето -
търсих в крилете на птица
ръцете ти...
Как тогава не разбра,
че усмивката ми е фалшива...
Не видя ли сълзите в очите ми...?
... Останах като тяло без душа.
А сърцето ми е празно -
раздала съм го,
без да получа нищо...
А хората все казват:
"Традицията повелява:
На Коледа стават чудеса..."
А дали е истина...?
..........................................................
Не гаси поне усмивката ми.
С теб съм истинска...
© Димитрина Станчева Все права защищены