Тренировка на щангистите
Свистят от болка, като живи железата...
И залата е един малък Ад.
Пищят ушите. Удря по главата...
Гърлата на Вселената реват...
Изопват се тела и яки потни мишци.
Преплитат се стомани и тела!
Квичи умората, със свойте зли езици...
Пробягва като сянката страха.
Пресрещат се без край съмнения с надежди!
Без волята не стигаш, до върха!
И болки режещи, навъсват свойте вежди,
в очите ти звездички, закръжат.
За миг проблесне на Надеждата зората,
и пръхне като скрита птица в ръж!
След миг олово си насипва във краката!...
О, как е нужно тука да си мъж!
© Христо Славов Все права защищены
Поздравления!