Зарадва се глухарчето -
погали го слънце,
щастливо се усмихна -
целуна го трънче
и то от радост...
литна.
* * *
Копринени листчета
в цвят неповторим
и какъв аромат -
неустоим...
Дали от гордост боде?
Може би така защитава
ранимото си
сърце.
© Ласка Александрова Все права защищены