... и зейна бездна - и роди
неизчислим рояк звезди.
Опива ни с незнайна власт
и пропастта, що зей пред нас,
и бурята на океана
посред вълни и сред тъма,
и воят див на урагана,
и даже чумата сама.
И всичко, що гибел влече,
там за нашето сърце,
наслада висша в живота
и на безсмъртие залог.
Блажен е тоя, на когото,
изпраща тез тревоги Бог...
© Цецо Все права защищены
изпраща тез тревоги Бог..."
Браво!!