Три сестри...
Жената Пролет седна на брега.
Очите ѝ в безкрая се стопиха.
Прегърна тихо своята сестра –
Жената Есен.
Двете се вглъбиха.
Прошепнаха си истинни слова.
Невидимата радост разпиляха.
Сред златните нападали листа
те песните на Лятото допяха.
А то ги гледаше, като в мъгла.
Нали им беше брат от старо време.
В невидимата звездна тишина
на път реши вълшебен да поеме
Обърна се и просто я видя –
сестрата Зима – волна, снежнобяла.
В крайморската смълчана синева
Снагата ѝ високо бе изгряла.
Помаха Лятото и отлетя.
В следите си посипа нежност
В усмивката си скъта Пролетта –
любимата сестра.
За вечност...
А после дъжд от облак заваля.
Посоките невидими се скриха.
Заспа за дълго майката Земя.
Мечтите ѝ в небесното попиха.
27. 10. 2016 г.
Елица
© Елица Георгиева Все права защищены